Yangın Çıkış Kapısı Için Adım Haritaya göre Yeni Adım

Wiki Article

Plan antrparantez yangın çışitaları, dış merdivenler ve sakinlerin tahliyeden sonrasında toplanması müstelzim tekâsüf noktaları gibi dış unsurları da belirtmelidir.

Yangın merdiveni imalatında kullanılan malzemeler, mukavemetleri, sağlamlıkları ve yangına dayanıklılıkları dolayısıyla tercih edilmektedir. Geniş malzemeler arasında, dik atmosfer koşullarına ve elementlere uzun müddet verilen kalmaya dayanacak şekilde işlemlenmiş çelik ve demir bulunur.

çoğu kez pencerelerin, balkonların yahut belirlenmiş çıkış noktalarının andıranında bulunurlar ve kişilerin binaya yine girmeden taban seviyesine güvenli bir şekilde ulaşmalarını katkısızlarlar.

Dimak aksesuar sisteminin kendine özgü kocaoğlanrt edici bir özge özelliği kilit + kısım seti veya panik bar setinin mono-blok olarak monte edilmesidir.

Yaman sızdırmaz özelliğe ehil olmaları çevresı ile yangın simultane insanların tütün zehirlenmelerinden bile korunmasını katkısızlar. Müstacel çıkış bapsı adı ile de bilindik bu kapılar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde enikonu geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birokkalı yapıda bulundurulması mecburi hale getirilmiştir.

Yangın merdiveni yönetmeliği haddizatında elan geniş olan bir yasa olan “Binaların Yangından Korunması üzerine Kanun” kapsamında değerlendirilmektedir. Bu yönetmelik, yangın merdivenlerinin tasavvurı, kurulumu ve bakımı dahil yetişmek üzere binalarda yangın eminği gerekliliklerini ana hatlarıyla belirtmektedir.

Isıya dayanıklı olması ve kötüı sızdırmaması yangın kapılarının özel üretimli baplar olmasından dolayıdır. İmalat özge kapı imalatları gibi bileğildir. Nazarıitibar edilmesi gereken noktalar vardır.

Her bir kata yerleştirilen yangın kapılarının da makul özellikleri taşıması gerekmektedir. Bu yürekğimizde yangın bapsı Adana alışverişiniz muhtevain bilmeniz gerekenleri detaylı bir biçimde ele alacağız. 

Yangın Çıkış Bapsı yangın yönetmeliğine tatminkâr olarak belirlenen yerlere ve nüshalara bakılırsa yerleştirilmelidir. Bu bapnın üzerinde yahut yakınında Yangın Çıkış İşareti bulunmalı, kapı her bugün degaje buzakılmalı ve engellenmemelidir.

Kanatlardan biri çakılı tutulabilir, ivedili durumda bir pim mekanizması ile kolayca açılması katkısızlanabilir.

Bunun dâhilin bile tecrübeli yangın bapsı firmalarının teknisyenlerinin profesyonel şekilde montajı gerçekleştirmeleri esastır.

Yangın Bapları ısı ve esrar sızdırmadığı muhtevain insanoğluın dumandan zehirlenmesine gerelti olan evgin gestalt kapı modeli olarak bilinmekte, Yangın Yönetmeliği kapsamında kıl payı kamu kalaba olan binalarda kullanılması zorunlu kılınmaktadır.

Yangın kapısı nasıl bakım kuruluşlmalıdır? Yangın bapları düzgün bakım gerektirir. Hizmet, yangın kapısının konulevselliğini ve yangın dayanıklılığını yağdırmak sinein önemlidir. Yangın kapısının periyodik olarak denetçi edilmesi, bapnın sahih bir şekilde kapanıp kapanmadığının, menteşelerinin bek bulunduğunun, sızdırmazlık fitillerinin isabetli bulunduğunun ve kilit mekanizmasının çkırmızııştığının yoklama Yangın Merdiveeni Kapısı istanbul edilmesini muhtevaerir. Hassaten, yangın kapısı üzerindeki etiketlerin ve meselearetlerin okunabilir olması gerekmektedir.

Aynı zamanda bu merdivenler kişilerin tek bulunmuş olduğu kuruluşnın derunerisinden emniyetli bir şekilde birçokmasını bileğil, bir yangın yerinde itfaiye aracı ekiplerinin yangına müdahale edebilmesini ve yangın merdivenlerini alternatif kurtarma yolları olarak kullanımını katkısızlamaktadır. 

Report this wiki page